Tribal Community Programma

19-20-21 februari 2020

Ontwikkel je leiderschapsverhaal en bouw aan een duurzaam succesvolle community. Authentiek, mensgericht, inspirerend en met impact.

Dit programma is voor leidinggevenden en teams die hun persoonlijke en professionele impact willen versterken.

Inspirerend ambities realiseren

We komen samen vooruit als we leiding nemen over onszelf. We maken samen het verschil als we elkaar inspireren tot groei en ontwikkeling. Dat is de essentie van het Tribal Community Programma. Op maat toegesneden op de uitdagingen van jouw team en organisatie. Je werkt eerst aan je eigen persoonlijke verhaal. Van daaruit leer je hoe je effectief verbinding kan maken met je stamleden, je team. En tot slot leg je samen de basis voor een toekomstbestendig totemverhaal voor je organisatie.  In het Tribal Community Programma werk je samen betekenisvol aan strategische keuzes, doelen en resultaten. Dat doen we door middel van een combinatie van persoonlijke coaching, verhaalprojecten en teamtraining. 

Het Tribal Community Programma is een coproductie van Raf Stevens (buildingyourtribe.be) en Raymond Godding (www.fakkelverhalen.nl). Verkennen of het iets voor je organisatie is? We gaan graag met je in gesprek. 

Het programma is een uitnodiging om anders te kijken naar wat je altijd deed, om naar binnen te gaan en te verstillen. Om op zoek te gaan naar wat jou uniek maakt. Om dat leiderschapsverhaal te verwoorden en te voelen. Je wordt een tribal leader. Door wie je bent, in wat je vertelt, hoe je verbindt en wat je voorleeft.


Verhalen herinneren ons aan wezenlijke principes, dragen bij aan begrip, maken aanraakbaar wat abstract is, laten zien wat mogelijk is en nodigen uit tot leren en verbeteren


Wat levert het je op?

  • Scherper zicht op je ontwikkelingspad.
    Je leert taal geven aan je persoonlijk leiderschapsverhaal. 
  • Meer verbinding met jezelf, je tribe en je organisatie.
    Je leert hoe je je verhaalkracht kan inzetten om beter contact te maken met anderen. 
  • Verbindend leiding geven. Je leert dat je je organisatie kan veranderen als je de gesprekken verandert.