Vragen op het gebied van mens en organisatie zijn vaak niet eenduidig te herleiden tot een specifieke discipline. Het hangt er vooral vanaf vanuit welk perspectief je naar de vraag kijkt. Persoonlijk kijk ik graag op een integrale manier naar organisaties, als het even kan door verschillende brillen tegelijk. Zo kun je bijvoorbeeld verhalen toepassen met een psychologische focus, een (verander)management focus en een strategische focus. Beleving in communicatie tot stand brengen is essentieel als je mensen mee wilt krijgen. Dat geldt in principe voor alle mogelijke organisatiedomeinen. Voor het gemak maak ik onderscheid in de vier domeinen: leiderschap, organisatiecultuur, visie ontwikkeling en leren en veranderen.

Leiderschap

Hoeveel mensen in je organisatie hebben de potentie om te stralen? Waardeer je wat er in essentie aanwezig is? Leiderschap bestaat zowel uit het leiden van jezelf als het leiden van anderen. Betekenisvol leiderschap begint met het geschenk van oprechte aandacht voor wat iemand te bieden heeft.

Organisatiecultuur

Welke gewoonten in je organisatie zijn ondersteunend voor beleving en resultaat? Welke waarden zijn voelbaar en tastbaar? Wat maakt medewerkers tot ambassadeurs? Organisaties met een sterke cultuur weten de juiste mensen aan zich te binden en bouwen zelfbewust aan duurzame relaties met stakeholders.

Visie ontwikkeling

Hoe vaak start je met eerst geloven, dan zien? Hoeveel ruimte is er om te dromen over wat er mogelijk is en kan ontstaan? Wat waardeer je nu, wat laat je los en wat heb je nodig? Een  goed toekomstverhaal is beeldend en herkenbaar, is bekrachtigend en neemt mensen mee in gedeelde ambities. Hoe meer je visie losmaakt bij mensen, des te meer beweging er ontstaat.

Leren en ontwikkelen

Wat geeft energie, waardoor kom je in beweging, wat is de brandstof voor positieve actie en prestaties? Leren gaat om identiteitsontwikkeling en maximaal benutten van kansen en potentieel. Het gaat om ruimte voor verwondering, jezelf uitdagen, elkaar ontmoeten, experimenteren en samenwerken in werkplaatsen, waar je in vertrouwen kunt groeien vanuit eigen drijfveren, kracht en talenten.

Op zoek naar strategische communicatie ondersteuning?

Wil je storytelling methodieken inzetten voor community building, onderzoek of het begeleiden van dialoogprocessen? Heb je behoefte aan creatieve tekstproducties, beeldende verhalen in de vorm van animaties of video? Wil je jezelf versterken op het gebied van verhaalkracht of NLP coaching?
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op