Wat je doelen ook zijn om gewenste ontwikkeling tot stand te brengen, met de inzet van waardengedreven verhaalkracht kun je zichtbaarheid vergroten, kwaliteit tonen, medewerkers vinden, medewerkers behouden of samenwerking verbeteren.

Zichtbaarheid vergroten

Hoe wil je gezien en (h)erkend worden? Hoe bouw je aan een sterke merkreputatie? Om een sterke relatie met klanten te kunnen opbouwen, moet je het merk eerst uitdragen. Dus begin je met het creëren van een eigen identiteit en zichtbaarheid, gebaseerd op de merkwaarden, de passie van medewerkers en ervaringen van klanten, die illustreren waar je merk voor staat.

Kwaliteit tonen

Wat zijn de krachtpunten van mensen, waarop ze worden gewaardeerd? Wat zijn de belemmeringen en ontwikkelpunten? Hoe laten medewerkers de organisatiewaarden zien in hun werk? Hoe tonen ze verantwoordelijkheid en klantgerichtheid? De kwaliteit van de organisatie is een optelsom van de kwaliteiten van de professionals. En die willen gezien worden.

Medewerkers vinden

Hoe trek je als werkgever de aandacht van talentvolle en gemotiveerde medewerkers? Hoe vervul je lastige vacatures, bevorder je diversiteit en bewaak je de continuïteit van je organisatie? Met een duurzaam en aantrekkelijk werkgeversverhaal interesseer je de juiste medewerkers en zorg je voor een zekere match.

Medewerkers behouden

Is betrokkenheid een gevolg van een fijne werkomgeving of goede arbeidsvoorwaarden? Blijven goede medewerkers als ze erkenning of regelruimte krijgen? De maakbaarheid van betrokkenheid is relatief, maar feit is dat zingeving er wel degelijk toe doet. Heb je een duidelijke ‘purpose’, dan zullen professionals daar graag een bijdrage aan willen leveren.

Samenwerking verbeteren

Wat is het doel van samenwerking en verbinding? Teamspirit en gemeenschapszin versterken? In veel gevallen gaat ’t om het realiseren van gezamenlijke ontwikkeling, om innovatie en transformatie. Dat vraagt om een waarderende houding, oog voor verschillen èn oog voor gedeeld verlangen. Verkennen van krachtverhalen en het creëren van nieuwe perspectieven.

Op zoek naar strategische communicatie ondersteuning?

Wil je storytelling methodieken inzetten voor community building, onderzoek of het begeleiden van dialoogprocessen? Heb je behoefte aan creatieve tekstproducties, beeldende verhalen in de vorm van animaties of video? Wil je jezelf versterken op het gebied van verhaalkracht of NLP coaching?
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op